Laatste Berichten

Lieve Augustus

Steenwijk, Nederland

Augustus is nog (net) niet voorbij, maar deze maand heeft tot nu toe al een enorme impact op mij gehad. Augustus voelt dit jaar extra intens. Ik ga door veel innerlijke processen en ik heb het gevoel dat ik allemaal uienlagen aan het afpellen ben en zo dichter bij mijn ‘pure zelf’ kom.

Iedere maand trek ik een kaart uit een van mijn kaartensets om de energie van de maand te duiden. De kaart die ik voor deze maand trok was ‘Zuiverheid’:

''…Deze kaart herinnert u eraan dat u in essentie een spiritueel wezen bent en dat het tijd is om weer contact te maken met de oneindige vrede, liefde en wijsheid in Uzelf. Als u geworsteld heeft om een gevoel van vervulling of doel in uw leven te vinden, denk er dan aan dat wat u zoekt niet kan worden gevonden in de materiële wereld. Het kan alleen worden gevonden door naar binnen te kijken… …Open uw hart en u zult de zuiverheid van het bestaan, die het vermogen heeft om uw leven te veranderen, herontdekken.'' - De wijsheid van het Universum van Toni Carmine Salerno.
 


Het ‘afpellen van de uienlagen’ kan ik zien als het proces van het openen van mijn hart, waardoor er meer zuiverheid ontstaat. Hoewel het geen prettig proces is, vind ik het niet erg dat het gebeurt. Het kost misschien veel energie om allerlei opgekropte emoties te verwerken, maar daarna voel ik mij altijd enigszins herboren. Dat ik aan het begin van de maand veel dissocieerde vind ik daarom ook niet zo erg. Ik kan het nu wat beter accepteren en ik heb het idee dat het me juist helpt om dichter bij mezelf te komen.

 

Vlinders en rupsen

In augustus zag ik ook erg veel vlinders en rupsen in allerlei vormen en maten. Welke er voor mij uitsprong was de koninginnenpage. Die zie ik niet vaak, maar deze maand zag ik er maar liefst vier(!). Ik zag ook veel aparte rupsen. Rupsen met haartjes, rupsen die vermomt zijn als takje en rupsen die zo dik en sappig zijn dat ze meer lijken op een naaktslak dan op een rups.

Ik vind het leuk om de diepere betekenis van dieren op te zoeken, vooral als ze zich zo duidelijk aan mij presenteren. De vlinder en de rups symboliseren voor mij ‘transformatie’. Het oude loslaten om plaats te maken voor het nieuwe. Maar ook het (h)erkennen van de innerlijke kracht en zuiverheid die in ons allen zit. Het voelde als een steuntje in de rug om de vlinders en rupsen te zien. Alsof ze wouden laten zien hoe mooi het is om te transformeren, dat er niets is om bang voor te zijn. 

* Een paar van de vlinders en rupsen die ik heb gespot: Koninginnenpage, Dagpauwoog, rups van een Sint-Jacobsvlinder (links) en rups van een Bonte Grasuil (rechts). De rupsen weet ik niet voor 100% zeker, maar hier lijken ze het meest op.

Transformatie

Een van de dingen die deze maand in mij transformeerde was dat ik meer ging luisteren naar mijn gevoel en intuïtie. Het klinkt misschien gek, maar ik heb soms een soort intolerantie voor mijn gevoelens. Juist omdat ik zoveel voel, wil ik soms liever even helemaal niets voelen.

Een voorbeeld hiervan is dat ik best wel een ‘outgoing buitenmens’ ben. Ik houd ervan om grote fiets- en wandeltochten te maken en nieuwe plekken te ontdekken. Maar, tegelijkertijd kan ik ook veel angst voelen om, vooral in mijn eentje, op pad te gaan. Ik ben bang voor de prikkels, bang dat ik onderweg dissocieer, bang dat ik over mijn grenzen ga. Soms wil ik die angst wegstoppen, doen alsof het er niet is. Het komt dan alleen altijd heftiger terug. In plaats van het te ontkennen, probeerde ik nu wat liever te zijn voor mezelf. Door mijn angst wat meer te accepteren, en mij voor te bereiden op de situatie, lukte het mij om in mijn eentje een groot, nieuw stuk te fietsen. Ik fietste van Steenwijk naar Meppel en weer terug. Iets dat ik doodeng vond, maar waarvan ik voelde dat ik het moest doen.

Uiteindelijk vond ik het hartstikke leuk. Het was prachtig weer, ik redde een mevrouw met lekke band en kon eindelijk de twee ‘Meppel’ cadeaubonnen uitgeven die ik nog had liggen. En hoewel het voor anderen misschien niet zo’n ‘big deal’ is om dit te doen, was het dat voor mij wel. Ik ben dus best trots op mezelf dat het me is gelukt. Ik ben blij dat ik meer naar mijn intuïtie durfde te luisteren en mij niet mee liet slepen door angst.

Ik voelde dat, door dit te doen, er iets in mij veranderde. Alsof er een knop om ging. Alsof er dus zo'n uienlaag van me werd afgepeld. Toen ik thuiskwam kreeg ik ernstige hoofdpijn. De volgende dag was dit zo heftig dat ik nauwelijks iets kon doen. Dit duurde ongeveer 2,5 dag. Ik heb heel sterk de indruk dat dit komt doordat ik iets deed dat tegen mijn ‘programmering’ in ging. Dat tegen de overtuigingen en illusies in ging die ik mezelf voorhield. Ik voelde mij daarna ook een ander mens. Ik voelde mij meer mezelf. 


Frequenties en genekeys

Iets waar ik deze maand o.a. aandacht voor had was het werk van dr. David Hawkins en zijn schaal van bewustzijn. Ik las zijn bekendste werk ‘Power vs. Force’ toen ik begin twintig was. Het is grappig om te zien dit nu een paar jaar later weer op mijn pad komt, maar dan via het werk van Elena en Alejandro van Wholistic. Ik heb sinds begin deze maand een lidmaatschap bij hen om mij wat verder te verdiepen in deze materie.

Kort gezegd gaat dit alles over het ‘lezen’ van frequenties van alles om ons heen, zonder oordeel. Het geeft mij vooral veel herkenning. Door hiermee bezig te zijn heb ik ontdekt dat ik meer mag vertrouwen op mijn intuïtie, dat mijn gevoeligheid juist als een tool kan dienen en me kan helpen om te voelen wat bij mij past en wat niet.

In hun laatste episode behandelden ze wat healing methodes. Zo kwam ik terecht bij iets dat ‘Genekeys’ heet. Op het moment ben ik bezig dit wat verder te onderzoeken.

 


Cadeau

Aan het eind van deze maand, op de 31e ben ik jarig. Ik word dan 30, maar ik moet zeggen dat ik mij helemaal niet gebonden voel aan een leeftijd. Soms voel ik me een oude, wijze monnink en soms voel ik mij een speels kind van een paar jaar oud. Maar allebei zijn wijs en jeugdig op hun eigen manier.

Mijn verjaardag vier ik eigenlijk nooit met veel toeters en bellen. Ik ben best op mezelf en ga liever in mijn eentje, met mijn partner of een goede vriend(in) wat leuks doen dan dat ik veel mensen om mij heen heb. Het zou volgens de verwachtingen mooi weer zijn, dus waarschijnlijk ben ik ergens buiten te vinden.

Wat cadeautjes betreft weet ik ook nooit goed wat ik moet vragen. Ik heb het idee dat ik al een groot cadeau heb gehad. De maand augustus voelde als een cadeau. Ondanks de rollercoaster aan emoties en de mentale en fysieke uitputting als gevolg van alle 'verwerkprocessen', heeft deze maand mij ook veel kracht gegeven. Het is een cadeau dat niet in een mooi doosje past, maar dat wel een plekje in mijn hart heeft. 

Augustus, dankjewel voor alles wat je mij hebt geleerd en hebt gegeven.💝

Reacties

Form for Contact Page (Do not remove)