Laatste Berichten

Het nieuwe tijdperk, het nieuwe creëren

Steenwijk, Nederland

De laatste tijd ben ik mij aan het verdiepen in wat ik noem ‘het nieuwe creëren’. Als ik om mij heen kijk zie ik dat oude patronen en systemen uit elkaar vallen. Ze lijken niet meer te werken. Hoe meer we proberen vast te houden aan het oude en vertrouwde, hoe moeilijker het leven lijkt te worden. We zijn als collectief duidelijk toe aan iets nieuws. Wat is er aan de hand? En misschien nog wel belangrijker: hoe gaan we hiermee om? In deze blogpost deel ik iets over mijn bevindingen.

 

Er is een shift gaande

Dit klinkt misschien wat zweverig, maar ik denk dat het toch haast niet meer te ontkennen valt dat er op wereldwijde schaal iets aan het veranderen is. Misschien ervaar je dit enkel (on)bewust fysiek, of ook energetisch. Zo kun je het gevoel hebben dat de tijd sneller lijkt te gaan of dat je sneller overprikkelt bent en meer openstaat voor de collectieve energieën. Het kan ook zijn dat je merkt dat de oude manier waarop je dingen deed niet meer lijkt te werken en dat je vastloopt. Het kan aanvoelen als een zware, drukkende en stressvolle periode. Dit proces kan veel angst en weerstand oproepen. Wanneer je niet goed weet hoe je hier mee om moet gaan, kan deze energie zich (over enige tijd) gemakkelijk manifesteren in allerlei ziekten en aandoeningen.

 

Cyclussen en kalenders

Afgelopen week deelde iemand een online programma met mij. Het heet ‘From Chaos to Coherence’ van Gregg Braden en Bruce Lipton – zie link. In het eerste deel sprak Braden over de energetische shift die nu gaande is. Hij liet zien hoe verschillende natuurlijke, kosmische en dus ook aardse, biologische cycli op dit moment samenvallen. De cyclussen van Milankovic tonen bijvoorbeeld de relatie tussen de aarde en de zon aan en zijn zo van invloed op het klimaat. Ook het magnetisch veld van de zon beïnvloedt de aarde. Dat komt omdat de zon niet een noord- en zuidpool heeft zoals de aarde, maar meerdere mini polen (zonnevlekken) die over het oppervlakte bewegen. Omdat mensen ook een magnetisch energieveld (een ‘torus’) hebben, heeft de interactie tussen de zon en de aarde ook een uitwerking op ons. Wij staan namelijk via ons veld in direct contact met dat van de aarde. Wetenschappers ontdekten dat wanneer de magnetische velden tussen de zon en de aarde sterk zijn, we coöperatiever zijn. Onze hartenergie, waar ons magnetisch veld uit voort komt, wordt dan ook sterk. Wanneer de magnetische velden zwak zijn, dan staan we meer open voor conflict.

Ook werd er even gesproken over oude beschavingen en de kalenders die zij gebruikten om deze shift aan te tonen. Gelukkig is er zoiets als een buffer, een transitieperiode, waardoor we de tijd hebben om ons aan te passen. De Mayakalender, die de shift aankondigde in 2012, heeft het volgens wetenschappers behoorlijk bij het rechte eind. Waar voorheen alleen niet genoeg rekening mee werd gehouden was dat de Mayakalender ook een buffer heeft van ongeveer 36 jaar. Wat maakt dat de transitieperiode al in 1994 is begonnen en duurt tot 2030.  Het is aannemelijk een verband te zien tussen deze transitieperiode en de relatief zwakkere magnetische interactie tussen de zon en de aarde. Enter de huidige ‘conflict-actieve’ fase waarin de mensheid zich momenteel lijkt te bevinden.

 

 

Van het oude naar het nieuwe bewegen

De transitie van het oude naar het nieuwe hoeft er niet een van chaos en conflict te zijn. Als we (h)erkennen wat er gebeurt, dan kunnen we er bewust voor kiezen om andere keuzes te maken. Zo wordt het een periode van nieuwe mogelijkheden en ontdekkingen. Hieronder noem ik een paar punten waarvan ik denk dat ze kunnen helpen om de overgang makkelijker te maken.

 

Holistisch versus lineair

De oude manier van zijn is in mijn ogen gebaseerd op lineair denken, van A > B > C. Verleden, heden, toekomst. Het gaat er vanuit dat materie en energie losstaan van elkaar. Als je in het lineaire denken van A > B > C de uitkomst ‘C’ verandert, gebeurt er volgens deze kijk niets met ‘A’ of ‘B’. We voelen ons bijvoorbeeld depressief (A) en nemen een medicijn (B) om ons beter te voelen (C).

De nieuwere wetenschap en kwantumfysica laten echter totaal iets anders zien: materie ís energie, alles is met elkaar verbonden en alles is op hetzelfde moment aanwezig. Er is geen verleden of toekomst. Alles is in het huidige moment aanwezig als frequentie, als energie, en dus als mogelijkheid.

Het is niet meer A > B > C maar A <> B <> C <> A. Alles heeft een wisselwerking met elkaar. We gaan bijvoorbeeld inzien dat wanneer we depressief zijn (A) en een medicijn nemen (B), dit medicijn slechts symptoombestrijding is en het probleem (A) in stand houdt. We voelen misschien even verlichting (C), maar die verlichting kan niet aanhouden te bestaan als het probleem of conflict (A) er niet in eerste instantie al is. Geen (A) = geen (C). Iets bestaat bij de gratie van het ander. In dit voorbeeld zijn conflict (A), oplossing (B) en uitwerking (C) onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In het voorbeeld van depressie en een medicijn hiervoor: de verlichting van een medicijn (C) heeft zoveel effect als het geloof erin – en dus de toestroom van energie groter is dan die van (A). Echter, om de depressie in de kern op te lossen, dien je te kijken naar de oorzaak van het probleem. Misschien werk je op een plek of zit je in een relatie die niet goed voor je is, of heb je een traumatische ervaring meegemaakt die ervoor zorgt dat je je in de eerste instantie al niet fijn voelt met jezelf. Er is altijd eerst iets in de energetische wereld dat de fysieke wereld creëert.

 

Samenwerking van hersenhelften

Het oude tijdperk is ook gebaseerd op de linkerhersenhelft. Deze maakt gebruik van lineair denken, logica, analytisch vermogen en verstandelijke functies. Het is gebaseerd op het in hokjes plaatsen van dingen. Het is waar het grootste deel van de westerse samenleving op gebaseerd is. Aangezien we steeds meer data en prikkels op ons afkrijgen wordt het haast onmogelijk om enkel met de linkerhersenhelft dingen te processen. Dit kunnen we nu al zien aan de toename van mensen met burn-out, depressies, concentratieproblemen en allerlei stressklachten.

In het nieuwe tijdperk wordt de wisselwerking tussen de linker- en rechter hersenhelft steeds belangrijker. De rechterhersenhelft heeft geen besef van tijd en ziet alles holistisch, verbonden met elkaar. Het is gebaseerd op gevoel, beelden, het nu, verbinding en verbanden leggen. Leren omgaan met onze intuïtie kan helpen om de verbinding tussen de linker- en rechterhersenhelft te versterken. Wanneer je met je intuïtie werkt ben je altijd in het huidige moment. We krijgen informatie direct uit het veld. Dit kan doorkomen als een geluid, een (onderbuik)gevoel, een beeld of een trilling in energie. We zien eerder verbanden en kunnen dingen daardoor beter begrijpen. Vervolgens kunnen we dat wat we doorkrijgen weer met onze linkerhersenhelft tot uiting brengen in de fysieke werkelijkheid. De linkerhersenhelft speelt dus nog steeds een rol, maar heeft niet meer de overhand.

 

Wilskracht en intenties werken niet meer

Wilskracht is ook onderdeel van oude tijdperk, het ‘oude denken’. Wilskracht is gebaseerd op controle, veiligheid en materie. Wilskracht heb je nodig om dingen te doen die in eerste instantie al tegen je gevoel in gaan. Het is een veiligheidsmechanisme. Het zorgt ervoor dat je kunt gedijen in de omgeving waar je bent, een omgeving die waarschijnlijk niet met je resoneert. In plaats van ermee te zijn, blokkeer je met wilskracht je gevoel, je intuïtie en de stroom van het leven. Het kost ook veel wilskracht en energie om deze blokkade in stand te houden. Wilskracht werkt zo juist tegen je.

Intenties zijn ook iets dat hoort bij de oude manier van in de wereld staan. Intentie gaat uit van de toekomst en is gebaseerd op wilskracht. Wanneer je een intentie zet, zeg je dat je niet oké bent met het nu en dat je het in de toekomst anders gaat doen. Zo blijft het alleen altijd in de toekomst en verander je niets aan het nu.

Op de holistische manier van leven zijn er dingen die beter werken dan intenties zetten en je wilskracht gebruiken. Die dingen zijn je verbeeldingskracht gebruiken en aandacht/bewustzijn hebben.

Je verbeeldingskracht kan je helpen om je wereld te scheppen in het nu. Door in je verbeelding iets te zien en te voelen, zend je het uit in het (morfogenetisch) veld als frequentie om te manifesteren. Hoe meer aandacht je aan dat beeld geeft, hoe meer ‘vast’ het wordt in de materie. Dat is de werking van bewustzijn. Hoe echter gaat voelen voor jou; hoe meer je lichaam voelt dat het jouw realiteit is en des te sneller het zich manifesteert. Aandacht hebben voor wat je wilt, voor je gevoel en je frequentie – de energie die je uitzendt – zorgen er  voor dat jouw wereld vorm krijgt.

 

Je frequentie veranderen

In de kwantumfysica is dit fenomeen al langer bekend. Er is een energetisch veld waaruit alles ontstaat (zero point field). De materiële wereld komt voort uit de frequenties van dat veld. Wanneer een frequentie lang genoeg wordt uitgezonden, wordt de frequentie ‘vast’ en ontstaat of verandert de materie. De experimenten met ijskristallen van Masaru Emoto zijn hier een goed voorbeeld van. Emoto wist de vorm van ijskristallen te veranderen door de frequentie van het veld te veranderen.

Wij kunnen dit ook door onze gedachten en gevoelens af te stemmen op wat we willen. Je eten en drinken zegenen (of jezelf!) met de woorden ‘Ik ben’ of ‘Ik houd van je’ kan al een groots effect hebben. Je verandert je frequentie door ‘te doen alsof’. Door je verbeelding te gebruiken. Door jezelf al voor je te zien met een gezond lichaam, perfecte relatie of overvloed, wat het is waar je blij van wordt. Vraag, zonder verborgen motieven en wees omringt door het antwoord.  

 

 

Conclusie

Ik hoop dat je dit interessant vond om te lezen en er misschien iets voor jezelf uit hebt kunnen halen. De boodschap die ik je wil meegeven is dat je geen slachtoffer bent van de situatie, hoe moeilijk of hoe zwaar het ook lijkt te zijn. Wees lief voor jezelf en durf te vertrouwen op wat je hart je zegt. Je kunt de taal van je hart herkennen omdat het altijd duidelijk, eerlijk en direct is en je een goed gevoel geeft. Een gevoel van eenvoud, rust, verbondenheid en ‘flow’. Het is niet gebaseerd op ego en een tijdelijk gevoel van veiligheid.

We zijn allemaal superhelden, maar we laten onze rode cape in de kast hangen. Als we hem uiteindelijk pakken zijn we bang om te vallen, niet beseffende dat we ook kunnen drijven op de stroom van het leven. Durf te drijven en wees de superheld die je bent.

Reacties

Form for Contact Page (Do not remove)