Laatste Berichten

Energieën van 2022

Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad! Nu het nieuwe jaar is begonnen, leek het mij leuk om over de collectieve thema’s van het nieuwe jaar te schrijven. Deze thema’s kreeg ik intuïtief tot mij en combineer ik met de kennis en inzichten die ik heb verkregen uit o.a. de astrologie. Hieronder lees je hier meer over.


Thema’s van 2022 in het kort:

 • Transformatie van de fundamenten van sociale structuren.
 • Beweging van apathie en angst naar verlangen.
 • Stress bereikt een hoogtepunt.
 • Simpeler leven.
 • Meer technologische ontwikkelingen.
 • ‘Redden’ van de wereldeconomie.
 • Vanaf februari: Herstructurering overheid en macht (vanuit VS).
 • April: Extremen in weer en spiritualiteit.
 • Mei t/m oktober: Eigen leiderschap.
 • Conflict tussen het oude en het nieuwe.

 

Transformatie van de fundamenten van sociale structuren.

In 2022 staat Pluto in het laatste deel van het teken Steenbok. Tijdens de passages van Pluto in Steenbok staan de fundamenten van onze sociale structuren op het spel. De onderwereld van sociale structuren die te regulerend, onbuigzaam en voorzichtig zijn, komt naar boven. Het toont wat voor de mens zo belangrijk is, dat hij bereid is ervoor te sterven.

Mensen die baat hebben bij deze sociale structuren zetten alles op alles om ze in stand te houden. Dit zijn niet alleen machthebbers, maar ook mensen die het ‘makkelijk’ vinden om hun eigen leiderschap en verantwoording weg te geven. Thema’s als totalitarisme, fysieke soevereiniteit, vrijheid en controle, gezondheid en ziekte, rijk en arm, oorlog en vrede zijn het gevolg van in hoeverre we vasthouden aan de ‘onderwereld’ van Pluto. Zo ook de maatregelen en het ziektebeeld ‘covid’.

Om verder te komen dienen we het oude los te laten en nieuwe systemen te ontdekken die beter werken. Daarvoor moeten we alleen wel bereid zijn het oude aan te kijken, te (h)erkennen en vervolgens durven los te laten. Wanneer we blijven wegkijken, negeren of vechten om het oude in stand te houden, ontstaat er crisis en conflict. Vaak juist precies dat wat we eigenlijk NIET willen. Wat betekent: alles dat aandacht krijgt, dat groeit. Negatieve aandacht zorgt voor meer negativiteit.

 

Van angst en apathie naar verlangen.

In januari 2020 was er een conjunctie van Pluto en Saturnus in Steenbok. Deze conjunctie was het begin van de wereldwijde plandemie en alle restricties die erbij kwamen. Pluto gaat over de onderwereld, leven en dood. Saturnus gaat over beheersing, gezag en verantwoordelijkheid. Samen zijn ze een gevaarlijk duo dat een ieder die zijn autoriteit bedreigt, onherroepelijk onderdrukt of controleert.

Nu Saturnus steeds verder weg van Steenbok beweegt, wordt het idealisme van de voorgaande periode getemperd door de harde realiteit. Het is aan ons om hier een les uit te leren. We gaan wellicht inzien dat we geen wereld hebben gecreëerd die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Net zo min als de gezondheid en het welzijn van andere levende wezens op aarde. De angst en apathie voor thema’s als de dood, verantwoordelijkheid en hiërarchie, maken zo plaats voor verlangen naar een betere wereld en het openstaan voor (iets) hogere frequenties.

 

Stress bereikt een hoogtepunt

In 2022 bereikt stress een absoluut hoogtepunt. Dit komt voor een groot deel door het vasthouden aan de structuren waarover ik zojuist schreef. We kunnen het idee hebben dat de stressor niet kan worden weggenomen. Dat we het probleem niet kunnen oplossen. Daarom passen we ons aan of verzetten we ons (nog meer) tegen verandering. Dit leidt vrij vanzelfsprekend tot meer stress, uitputting en ziektebeelden.  We kunnen hierdoor zo overweldigt raken, dat we geen energie of ruimte meer hebben om te werken aan de elementen van een samenleving die er echt toe doet. De oplossing zit hem dus (helaas, helaas…) echt in overgave. Vertrouwen op spiritueel bewustzijn begint zo langzaam aan noodzakelijk te worden, in plaats van slechts vertrouwen op de materiële, fysieke en emotionele wereld.

 

Simpeler leven

Een andere oplossing voor het minimaliseren van stress en chaos zit ‘m in simpeler leven. Zowel fysiek als mentaal. Simpeler leven geeft energie en zorgt voor een leven vol betekenis. Je leven simpeler maken kan bijvoorbeeld door:

 • Na te denken over wat jouw waarden zijn en waar jouw prioriteiten liggen. Wat is echt belangrijk voor jou? Volgens welke waarden wil je leven? Hoe ga je die waarden vorm geven? Focus hierbij vooral op je gevoel en niet op je verstand. Bedenk ook dat niemand voor jou kan bepalen hoe jouw leven eruit moet zien en wat jouw waarden en prioriteiten zijn.
 • Onbewuste patronen en overtuigingen loslaten en er nieuwe voor in de plaats doen. Dit kan door bijvoorbeeld (zelf)hypnose en meditatie. Maar ook door nieuwe kennis op te doen die vraagtekens zet bij je oude overtuigingen en patronen.
 • Je leefruimte op te ruimen en spullen die je niet gebruikt wegdoen.
 • Afstand te nemen van relaties die energie vreten en (als het past) relaties met mensen aangaan die je energie geven.
 • In het nu te leven. Zoals Eckhart Tolle zo goed doet. Laat je gedachten (en energie!) niet meeslepen naar het verleden of de toekomst. Je bent nu hier en kunt alleen nu je energie en aandacht gebruiken. Verspil ze dus niet langer.
 • Integriteit te beoefenen, naar jezelf en anderen. Hoe meer integer je bent, hoe eerlijker je bent naar jezelf en anderen, hoe minder ‘rommel’ in je hoofd. Als je eerlijk bent en in het nu leeft, dan hoef je namelijk niets meer te onthouden.

 


Technologische ontwikkelingen

Dit jaar staan zowel Uranus als de North Node in Stier. Uranus is de energie van vernieuwing, uitvinden en bewustwording. De North Node gaat over de toekomst. Het teken Stier gaat over materiële bezittingen en zorg. De laatste keer dat Uranus in Stier was, was van 1934 tot 1942. Dit was het begin van de opkomst van dictatoriale regimes en het begin van de Tweede Wereldoorlog. Er waren ook enorme doorbraken in technologie en wetenschap (als onderdeel van de oorlogsinspanningen).

In 2022 zorgen zowel Uranus als de North Node voor meer technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hebben als doel om ‘te zorgen voor’, ‘klaar te zijn voor de toekomst’ en ‘het leven makkelijker te maken’. Dit gaat leiden tot meer kunstmatige intelligentie en robots, gegarandeerd. Het kan eruit gaan zien als chips die in mensen worden geplaatst om bijvoorbeeld je gezondheid bij te houden of zelfs om mee te reizen en te betalen. Het kan eruit zien als iedereen aansluiten op 5G, een geïnjecteerd ‘digitaal id’ te geven en een nieuw universeel betaalmiddel te implementeren. Het kan er ook uitzien als ontwikkelingen op het gebied van virtual reality, waarin ‘een nieuwe wereld’ wordt gecreëerd die je kunt bezoeken (een matrix in de matrix). Zie bijvoorbeeld Meta (voorheen Facebook).

Voor velen een ‘to far from my bed show’, maar in sommige landen is dit al een realiteit (China, Zweden). Het is aan ons om te bepalen waar de grens ligt tussen geven en nemen, tussen menselijk en onmenselijk, tussen bewustzijn en onbewustzijn.

 

‘Redden’ van de wereldeconomie

Het ‘redden’ van de wereldeconomie zal hand in hand gaan met de val van sociale structuren en de opkomst van technologische ontwikkelingen. Het zal ook samengaan met het ‘redden’ van het wereldklimaat. Er zal daardoor meer manipulatie zijn door machthebbers en media. Er zal meer inflatie zijn en de mogelijkheid voor een (bewuste) crash wordt steeds groter. De realiteit wordt echter verdoezeld onder het mom ‘verbetering’ en ‘voor ons eigen bestwil’. Hierbij kun je denken aan genetische modificatie onder het mom ‘gezondheid’ of een sociaal kredietsysteem (QR-codes iemand?) om het gedrag van mensen te beïnvloeden, iets wat in China al aan de gang is. De WEF doet ook gezellig mee met zijn slogan: ‘’You’ll own nothing and you’ll be happy’’. Dat de meest prominente machtshebbers (ook in ons eigen land) aan de macht blijven is geen toeval. Net zo min als dat de media het verdoezelt. Ze zijn linksom of rechtsom allemaal onderdeel van of betrokken bij het elitaire clubje en hetzelfde plan. Sommige partijen bewust, anderen onbewust en ‘slechts’ meegaand.

Er is ook een lichtpuntje hierin. Het wordt namelijk steeds duidelijker wat er gaande is achter de schermen. Ondanks de verwoede pogingen om het voor ‘de gewone mens’ te verbergen. De South Node in Schorpioen zorgt ervoor dat steeds meer mensen zich gaan afvragen waar(heen) ze worden gemanipuleerd. Corruptie en machtsmisbruik worden zo overduidelijk voor hen die deze aspecten durven te (h)erkennen. Zo ontstaat de mogelijkheid om te creëren wat we wél willen. Misschien een systeem dat voor iedereen werkt en dat niet van bovenaf door een klein, elitegroepje wordt bepaald?

 

Herstructurering van overheid en macht vanuit de VS

Februari wordt een interessante maand voor de VS. Er is een Pluto return en Neptunus oppositie in de ‘geboortekaart’ van de VS. Om wat voorbeelden te geven: de Pluto return van Frankrijk was de dood van Napoleon. De Pluto return van Rusland de dood van Stalin en de Pluto return van Spanje was het moment dat dictator Franco aftrad. Het is dan ook een voorspelling dat er in februari iets groots gaat gebeuren wat ervoor gaat zorgen dat er een herstructurering van de overheid en macht in de VS gaat plaatsvinden. Deze is waarschijnlijk zo groot dat het de maanden daarna de rest van de wereld gaat beïnvloeden. In ieder geval het Westen; minstens Europa.

 

Extremen in weer en spiritualiteit

In april is er een conjunctie van Jupiter en Neptunus in het teken Vissen. Dit is een erg krachtige periode! Wanneer er een conjunctie is tussen Jupiter en Neptunus, is de energie zo dat we eerder geneigd zijn andere (geloofs)overtuigingen te verkennen. Helemaal in het waterige teken Vissen! We kunnen ons dieper verliezen in de illusies en massahypnose óf we kiezen voor spirituele ontwaking. Het laatste is waarschijnlijker het geval. Mensen krijgen meer ‘Aha’ momenten. Om te weten of je op de ‘goede’ weg zit geef ik een aantal tips:

 • Gunstige geloofsovertuigingen zijn gebaseerd op gevoel, gelijkheid, aanpassingsvermogen, flow en empathie.
 • Ongunstige geloofsovertuigingen zijn gebaseerd op verstand, slachtofferschap, kwetsbaarheid, beheersing, ongelijkheid en onduidelijkheid.
 • Wees geen slachtoffer. Droom wat het is dat je wilt! In deze periode heeft het (nog meer dan anders) effect om in 5D je wereld te scheppen dan in 3D. 3D is de fysieke wereld en gebaseerd op werken en wilskracht om iets gedaan te krijgen. In 5D creëer je je wereld via visualisatie en aandacht. Schenk aandacht aan wat je wilt en je krijgt in frequentie precies hetzelfde terug.

Naast de mogelijkheid om je spiritueel te verdiepen, is er ook een grote mogelijkheid voor extremen in weer. Jupiter houdt van groot, extreem en expansie. Neptunus is de god van de zee. In Vissen kunnen ze zorgen voor extremen in weer. Vooral in de vorm van het element water. Dus overstromingen en kou. Maar mogelijk ook stroomuitval en black-outs in meerdere gebieden. Een voorraadje in huis hebben, al is het maar voor 1 week, is misschien niet zo’n gek idee.

 


Eigen leiderschap

Eind mei staan zowel Jupiter als Mars in Ram. Dit brengt grote mogelijkheden met zich mee op het gebied van leiderschap. De leider worden van je eigen leven welteverstaan! Mars is volledig in zijn element in Ram en laat zich door niemand de les lezen. Het optimisme van Jupiter komt in Ram ook helemaal tot zijn recht. Samen handelen ze vrij impulsief en experimenteel. We zijn daardoor eerder geneigd om los te komen van de kudde en te doen wat voor ons goed voelt. Hierdoor zullen mensen en situaties naar hun ware aard groeien. Sommige dingen zullen niet tot wasdom komen, maar andere dingen zullen zich juist op de meest opmerkelijke wijze ontwikkelen.

 

Conflict tussen het oude en het nieuwe

2020 werd gekenmerkt door de conjunctie van Saturnus en Pluto. 2021 werd gekenmerkt door de vierkanten tussen Saturnus (het oude) en Uranus (het nieuwe). De boventoon van 2022 zal worden gevoerd door de conjunctie van Jupiter en Neptunus.

Toch is er het hele jaar nog een licht vierkant aan de hemel tussen Saturnus en Uranus. Deze is rond oktober het meest krachtig. Het conflict tussen het oude en het nieuwe blijft dus een thema in 2022. Het zorgt voor grote instabiliteit op sociaal niveau. Het is aan ons om niet te blijven hangen in het oude, in de beheersing en controle van Saturnus. Hoewel het erg krachtig lijkt, kan de beheersing van Saturnus nooit winnen omdat de vernieuwende energie van Uranus altijd sterker is. Dit gegeven maakt zich o.a. duidelijk aan het feit dat Uranus verder weg staat van de zon dan Saturnus en daarom een diepere, meer doorgrondelijke werking heeft in de psyche van de mens. Wees dus niet bang voor de chaos die je om je heen ziet. Dat het oude vertrouwde niet meer werkt is een uitnodiging om meer bewust te worden van wat dan wel werkt. Dit kan al zoiets simpels zijn als je dagelijkse sport- en eetgewoontes omgooien of een andere route nemen terwijl je de hond uitlaat.

 

Conclusie

De conclusie voor 2022 is: Het is tijd om het onbekende te omarmen en de zen-kunst van onthechting te beoefenen. Doorbreken om door te breken. Het is tijd om eigen leiderschap te beoefenen, aandacht te geven aan de wereld die jij wilt scheppen. Het is tijd om los te laten wat ons niet meer dient. Doe je dit niet, dan wordt het voor je gedaan. Waarschijnlijk op een manier die niet bij je past.

Ik hoop je een inkijkje en wat tips te hebben gegeven voor dit nieuwe jaar. De energieën die ik benoem zijn aanwezig maar geen vaste voorspellingen. Het zijn slechts mogelijkheden die zich nu aanbieden om gemanifesteerd te worden. Het is aan ons te kiezen welke we aandacht willen geven.

Voor nu wens ik je een heel fijn, voorspoedig 2022! Vol met nieuwe mogelijkheden en ontdekkingen om nog meer te worden wie je (diep) vanbinnen al bent! Veel liefs. 

Reacties

Form for Contact Page (Do not remove)