Laatste Berichten

Over

 Hallo, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Mijn naam is Sofia en ik woon samen met mijn partner Bernd in de Kop van Overijssel.

Ik ben wat ze noemen een ‘gevoelig typje’. Emoties, subtiele details, prikkels en energieën kon ik altijd haarfijn oppikken en aanvoelen. Van jongs af aan kan ik ook contact maken met de ‘onzichtbare’ of ‘spirituele’ wereld. Dat houdt in dat ik dingen zie en voel die voor anderen onzichtbaar kunnen zijn. Denk aan ziekte, emotionele pijn en blokkades, maar ook aura’s, entiteiten en engelen. Lange tijd probeerde ik dit te negeren. Ik wou niet gek of raar gevonden worden, dus ik probeerde (tevergeefs) iemand te zijn die ik niet was. 

Toen ik opgroeide had ik verschillende gezondheidsklachten zoals astma, psoriasis, eczeem, chronische vermoeidheid, hormonale disbalans en ik was regelmatig ziek. Ik zocht oplossingen in de wereld buiten mij, maar in het reguliere circuit konden ze mij niet verder helpen. De medicatie die ik kreeg voelde als symptoombestrijding. Daarom ging ik zelf op onderzoek uit. Mijn zoektocht bracht mij in 2012 op het pad van veganisme. Daarnaast ging ik steeds meer natuurlijke producten gebruiken. Zo kon ik uiteindelijk een groot deel van mijn klachten verhelpen.

Ondanks mijn nieuwe leefstijl, had ik nog steeds weinig energie. Daarnaast had ik last van onverwerkte emoties als gevolg van trauma die de kop op staken. Toen ik tijdens mijn (biologie)studie een burn-out kreeg en moest herstellen, had ik wat tijd om hierop te reflecteren. Vanwege mijn interesse in voeding en gezondheid, besloot ik daarna een opleiding tot orthomoleculair natuurvoedingsdeskundige en lifecoach te volgen, welke ik beide met positief resultaat heb afgerond (ik ben gediplomeerd en gecertificeerd).

In de periode die volgde probeerde ik te werken, maar ik liep telkens vast. Vervolgens werd ik gediagnosticeerd met een complexe posttraumatische-stressstoornis (C-PTSS) én voor onbepaalde tijd arbeidsongeschikt werd verklaard. Er knapte er iets in mij. Mijn gevoeligheid en mijn klachten kon ik niet langer negeren.

Omdat ik ook met deze klachten vastliep in het reguliere circuit (maar nu niet van artsen, maar van psychologen, psychiaters en coaches), besloot ik me te gaan verdiepen in de meer spirituele kant van genezing. Ik zocht onvermoeibaar naar antwoorden en realiseerde me dat veel van de reguliere methodes van genezing slechts tijdelijke oplossingen waren, die vooral de symptomen aanpakken in plaats van de oorzaak. Ik kwam tot het besef dat de oorzaak van fysieke en emotionele disbalans vaak het gevolg is van negatieve gedachten en emoties waarmee we ons identificeren, die vervolgens de energiestroom van het lichaam blokkeren. In deze blogpost kan je wat meer lezen over mijn kijk op ziekte en gezondheid.

Deze kennis begon ik op verschillende manieren toe te passen. Ik kwam erachter dat ik door mijn gevoelige kant te negeren juist meer klachten kreeg en besloot het in mijn voordeel te gaan gebruiken. Daarnaast leerde ik te accepteren dat ik van nature contact kan maken met de ‘onzichtbare’ of ‘spirituele’ wereld en dat daar niets mis mee is. Door dit te doen merkte ik al snel dat mijn klachten minder werden of ik leerde er beter mee omgaan.

Ik besloot deze blog te beginnen om stukjes van mijn reis te delen. Het bijhouden van en het schrijven op mijn blog is een hobby en zal ik in mijn eigen tijd en tempo doen. Naast dat mijn blog een uitlaatklep is, hoop ik ook anderen te inspireren, (indirect) te helpen en herkenning te bieden. De naam Sjamanine is een combinatie van mijn eigen meisjesnaam (Sofia Janine) en het woord sjamaan. Een sjamaan is in mijn ogen iemand die zijn/haar bewustzijnstoestand zo kan veranderen dat hij/zij kan communiceren met alle wezens van de aarde, het universum en andere dimensies. Zo ontvangt een sjamaan de kennis om heling te kunnen geven. Voor mij is een sjamaan ook iemand die de dingen benadert vanuit een holistisch perspectief. Ik voel mij hier erg door aangetrokken.

 Laat gerust een berichtje achter of neem contact met mij op, leuk om van je te horen!


 

 

Form for Contact Page (Do not remove)