Over

Hallo, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Mijn naam is Sofia, ik ben 29 jaar en ik woon met mijn vriend in de Kop van Overijssel.

 

 Ik ben wat ze noemen een ‘gevoelig typje’. Emoties, subtiele details, prikkels en energieën kon ik altijd haarfijn oppikken en aanvoelen. Van jongs af aan kan ik ook contact maken met de ‘onzichtbare’ of ‘spirituele’ wereld. Dat houdt in dat ik dingen zie en voel die voor anderen onzichtbaar kunnen zijn. Denk aan ziekte, emotionele pijn en blokkades, maar ook aura’s, entiteiten en engelen.

 

  Lange tijd probeerde ik dit te negeren. Ik wou niet gek of raar gevonden worden, dus ik probeerde tevergeefs iemand te zijn die ik niet was. Ik had verschillende gezondheidsklachten zoals astma, allergieën, chronische vermoeidheid en ik was regelmatig ziek. Ik zocht oplossingen in de wereld buiten mij, maar in het reguliere circuit konden ze mij niet verder helpen. Daarom ging ik zelf op onderzoek uit. In 2012 werd ik veganist, daarnaast ging ik steeds meer natuurlijke producten gebruiken. Zo kwam ik van mijn astma en allergieën af en ik hoefde geen medicijnen meer te gebruiken. 

 

 Hoewel dit allemaal wel wat hielp, deed het nog niet genoeg. Ik had nog steeds weinig energie en had last van hormonale disbalans. Daarnaast had ik onverwerkte emoties als gevolg van trauma die de kop op staken. Toen ik in mijn twenties te maken kreeg met een burn-out, angststoornis, een complexe posttraumatische-stressstoornis (C-PTSS) én voor onbepaalde tijd arbeidsongeschikt werd verklaard, knapte er iets in mij. Mijn gevoeligheid en mijn klachten kon ik niet langer negeren. 

 

 Omdat ik ook met deze klachten vastliep in het reguliere circuit (maar nu niet van artsen, maar van psychologen, psychiaters en coaches), besloot ik me te gaan verdiepen in de meer spirituele kant van genezing. Al snel merkte ik dat mijn klachten steeds minder werden of ik leerde er beter mee omgaan. Daarnaast begon ik weer met tekenen, schilderen en andere creatieve projectjes. Creatief bezig zijn heeft mij namelijk vaak door moeilijke periodes heen geholpen.

 

 Ik besloot deze blog te beginnen om stukjes van mijn reis te delen. Het bijhouden van en het schrijven op mijn blog is een hobby en zal ik in mijn eigen tijd en tempo doen. Naast dat mijn blog een uitlaatklep is, hoop ik ook anderen te inspireren, (indirect) te helpen en herkenning te bieden. 

 

 De naam Sjamanine is een combinatie van mijn eigen meisjesnaam (Sofia Janine) en het woord sjamaan. Een sjamaan is in mijn ogen iemand die zijn/haar bewustzijnstoestand zo kan veranderen dat hij/zij kan communiceren met alle wezens van de aarde, het universum en andere dimensies. Zo ontvangt een sjamaan de kennis om heling te kunnen geven. Voor mij is een sjamaan ook iemand die de dingen benadert vanuit een holistisch perspectief. Ik voel mij hier erg door aangetrokken.

 

Laat gerust een berichtje achter of neem contact met mij op, leuk om van je te horen!


Disclaimer  & Privacybeleid